Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 163 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma  (Okunma Sayısı 163 defa)
Nisan 29, 2010, 03:59:51 ÖS
Hüzün_Masalı'in Bilgileri
Hüzün_Masalı
"Ölmüş olan incinir mi?"
Global Moderator
Jr. Member
*

Kisisel Mesaj Belki de hiç gelmemiştin, Ben geldiğini sandım...

Üye ID 3182
Kayit Tarihi Nisan 26, 2010, 12:59:11 ÖS
Nerden İstanbul
Mesaj Sayisi 192
Rep Puani
Deneyimleri

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü Itibar
Iletisim
Çevrimdışı Çevrimdışı

Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma

"Muhterem Amerikalılar,

Türk milletiyle Amerikan milletleri ve karşılıklı olduğuna emin bulunduğum muhabbet ve samimiyetin tabii menşei hakkında birkaç söz söylemek isterim.

Türk milleti zaten demokrattır. Eğer bu hakikat şimdiye kadar medeni beşeriyet tarafından tamamıyla anlaşılmamış bulunuyorsa, bunun sebeplerini muhterem sefirimiz Osmanlı İmparatorluğu’nun son devirlerini işaret ederek çok güzel ifade ettiler. Diğer taraftan Amerikan Milletinin kendini hissettiği dakikada istinad ettiği (….) demokrasidir

Amerikalılar bu mevhibe ile mümtaz bir millet olarak beşeriyet dünyasında arzı mevcudiyet eyledi. Büyük bir millet birliği kurdu. İşte bu noktadandır ki Türk milleti Amerika milleti hakkında derin ve kuvvetli bir muhabbet hisseder. Ümit ederim ki bu müşahede, iki millet arasındaki mevcut olan muhabbeti kökleştirecektir. Yalnız bu kadarla kalmayacak, belki tüm beşeriyeti birbirini sevmeye ve bu müşterek sevgiye mani olan mazi hurafelerini silmeye, dünyayı sulh ve huzur sahasına sokmaya medar olacaktır.

Muhterem Amerikalılar,

Temsil etmekle mubayi olduğum Türk milletinin, Yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin insani gayesi işte bundan ibarettir. Bu yüksek gayede zaten çok yükselmiş bulunan Amerika milletinin, Türk milleti ile beraber olduğundan şüphem yoktur.”

Söylesene, ben gerçekte senin neyin oldum...?
Sesin hep uzakları çağırıyordu, ben üstüme alındım, sana geldim.
Bilseydim, bana ait olmayan bir seslenişi sahiplenir miydim..?
Şimdi bir mevsimlik aşk kaldı avuçlarımda sadece bir mevsim yaşanan ama bir ömür gibi gelen aşk...
Kalbime henüz söylemedim gittiğini...
Öğrenirse onun da acı çekmesinden korkuyorum.
Seni hala benimle biliyor ve seviyor
Ama ben.. kalbime ilk defa yalan söylüyorum.

Her insanın sadece aynalara gösterdigi bir yüzü , kimseye söyleyemediği bir hüznü vardır...

Google Words: Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Dosyasi, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Belgesi, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Programi, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Oyunlari, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Download, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Resimleri, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Hikayeleri, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Haberleri, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Indir, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Yükle, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Videosu, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Arsivi, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma Albümü,
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
Otomatik Tag
Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma, Paylasim, Oyun, Torrent,Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma, Film, Eglence, Haberler, Kissadan Hisse, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma, Dizi, komik, Mevlana, Din, Islam, Atatürk’ün Amerika devletine yaptığı konuşma

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL |  PHP |  Valid XHTML |  Valid CSS